Prinser sørger over omkommet ven
Prins William og Henry Worsley var begge dybt involveret i velgørenhedsarbejde og støttearbejde til fordel for sårede og pensionerede soldater. Foto: John Stillwell/AP
Storbritanniens kongehus tager sig af familien til afdøde Henry Worsley, der omkom af udmattelse på vej over Antarktis.

Det vakte stor sorg i det britiske kongehus, da nyheden om, at den pensionerede oberstløjtnant Henry Worsley var omkommet på vej over Antarktis, ramte alverdens aviser.

De to prinser, William og Harry, er begge dybt engageret i velgørenhedsarbejde til støtte for britiske tropper - både de nuværende og pensionerede, og William har flere gange mødt den pensionerede oberstløjtnant, som han også arbejdede sammen med i The Endeavour Fund, som støtter soldater, der er blevet såret eller skadet i kamp.

- Harry og jeg er meget kede af at høre om tabet af Henry Worsley. Han var en mand som udviste stort mod og beslutsomhed, og vi er ufatteligt stolte af at blive sat i forbindelse med ham, siger hertugen af Cambridge i en officiel udtalelse.

Henry Worsley havde en stor drøm om at rejse alene tværs over Antarktis og havde været undervejs i to måneder, da døden indtraf. Den britisk eventyrer havde tilbagelagt 1500 kilometer i det umenneskelige terræn. Han manglede mindre end 50 kilometer, da kroppen sagde stop.

- Vi har mistet en ven, men han vil fortsat være en kilde til inspiration for os alle, skriver prins William.

The Guardian skriver, at den 55-årige Worsley døde af "udmattelse" og "dehydrering". Oberstløjtnanten var gået alene gennem snestorme i 44 frostgrader, da han fuldstændig udmattet måtte opgive at flytte sit telt.

Hertugen af Cambridge lover i udtalelsen, at Worsleys familie med hustruen, Joanna, i spidsen vil modtage al den nødvendige støtte i denne forfærdelige tid.

/ritzau/FOKUS