Prins taler ud om historisk skamplet
Prins Charles mindedes tirsdag Holocaust ved en ceremoni i London. Foto: Kirsty Wigglesworth/AP
Ved en mindehøjtidelighed for Holocaust-ofre i London kaldte prins Charles folkemordet af jøder for en menneskelig tragedie uden sidestykke.

Den værste tragedie i verdenshistorien.

Nogenlunde sådan beskrev prins Charles Holocaust, da han tirsdag mindedes de mange millioner jøder, som blev dræbt af nazisterne i Anden Verdenskrig.

Det skriver The Telegraph.

Udmeldingen kom i forbindelse med Holocaust Memorial Day, som er en national mindedag i Storbritannien, der ligger den 27. januar. Det var samme dato, koncentrationslejren Auschwitz blev befriet for 70 år siden.

- Mindet om, hvad der skete dengang, er næsten utåleligt. Alligevel kan nazisternes djævelske ondskab hjælpe fremtidige generationer med at forstå, hvad der dengang skete i Europa, forklarer den 66-årige prins.

Og som mennesker er vi nødt til at tænke tilbage på dengang, når vi skal træffe beslutninger i dag, mener Storbritanniens fremtidige konge.

- Lignende ting er jo også sket i Bosnien og Rwanda, og det bør hjælpe os til at tage stilling til, hvordan vi for eksempel skal forholde os til de forfærdelige ting, der sker i Mellemøsten i dag, siger han.

Hør hele prins Charles' tale her: http://www.telegraph.co.uk/history/world-war-two/11372597/Prince-Charles-Holocaust-unparalleled-human-tragedy.html

Newspaq