Prins Nikolai i nyt interview: Taler ud om karrierevalg
- Der var et ønske i familien om, at jeg tog i hvert fald værnepligten derinde. Så tænkte jeg, at det vil jeg bygge videre på med en lidt længere militæruddannelse, siger prins Nikolai. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix/arkiv
Det var blandt andet et ønske fra familien, der ledte prins Nikolai i retningen af uddannelsen som reserveofficer, fortæller han i et nyt interview.

Efter sommerferien og den søde studentertid står den på masser af militærdisciplin, når prins Nikolai starter en uddannelse som reserveofficer ved Hærens Sergentskole i Varde.

I et interview med Euroman fortæller prins Joachims ældste søn mere om sit karrierevalg, skriver BT.

- Der var et ønske i familien om, at jeg tog i hvert fald værnepligten derinde. Så tænkte jeg, at det vil jeg bygge videre på med en lidt længere militæruddannelse, siger prins Nikolai til Euroman.

Det er et af den 18-årige prins' første større interview, og hans mor grevinde Alexandra sidder derfor ved siden af ham og supplerer:

- Jeg tror, vi har anbefalet nogle ting. Men det var dit valg i sidste ende, siger Alexandra.

Prins Nikolai sprang tidligere på året ud som model. Først var han at finde på catwalken under London Fashion Week, hvor han gik model for et Storbritanniens mest prestigefyldte modehuse, Burberry. Efterfølgende fik han også taget billeder til det internationale modemagasin Dust Magazine, som bragte et billede af den danske prins på forsiden samt et interview inde i bladet. Og også her havde han sin mor med på sidelinjen.

- Hun var med til shootet, og hun syntes, det var rigtig spændende at være med på sidelinjen og se, hvordan han arbejder, og hvor dygtig han er. Og hun er selvfølgelig en meget stolt mor, sagde pressesekretær for grevinde Alexandra, Helle Løvgren, dengang til BT.

I interviewet med Dust fortæller prins Nikolai lidt om, hvordan han betragter sig selv og sit udseende.

- Jeg kan godt lide at være den bedste udgave af mig selv, og jeg nyder at træne og at være pænt klædt på. Slankekure er måske lige et skridt for langt for mig, fortæller prinsen.

Uddannelsen som reserveofficer tager to år, og hvad planen er derefter er endnu ikke helt fastlagt, men den inkluderer en "civil" uddannelse i Danmark eller udlandet, fortæller prins Nikolai ti Euroman.