Prins Joachim tager millioner med til Frankrig
Prins Joachim og prinsesse Marie flytter til Paris med børnene. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix (arkiv)
Grundloven tillader ikke kongelige at tage deres årpenge med til udlandet.

Enhedslistens Søren Søndergaard undrer sig over, at Statsministeriet tillader, at prins Joachim og prinsesse Marie med i bagagen til det forestående ophold i Paris kan tage den månedlige apanage på knap 300.000 kroner, skriver Se og Hør.

I Grundloven står der, at de kongelige ikke kan tage deres årpenge med til udlandet, men Statsministeriet oplyser, at der er praksis for at omgå Grundloven.

Således gjorde kronprins Frederik det samme, da han i 1992 og 1993 læste statskundskab i USA, oplyser ministeriet til ugebladet.

- Jeg synes, at sagen kalder på en grundig forklaring. Man kan ikke bare tolke grundloven, som det passer en, siger Søren Søndergaard til Se og Hør.

Søren Søndergaard tilføjer, at han vil stille et såkaldt paragraf 20-spørgsmål i Folketinget, hvor han skriftligt vil bede om den ansvarlige ministers holdning til sagen.

Fransk lederuddannelse

49-årige prins Joachim og familien flytter til Paris, hvor prinsen til september skal påbegynde den højest rangerede lederuddannelse i det franske militær.

Det sker ved École Militaire i Paris, samme sted hvor også kejser Napoléon Bonaparte og den tidligere franske præsident general Charles de Gaulle engang var elever.

Omkring tre millioner kroner

Det er endnu ikke oplyst, hvor længe prins Joachim og familien planlægger at blive i Paris, men uddannelsen strækker sig frem til sommeren 2020.

Det vil betyde, at prins Joachim umiddelbart tager i omegnen af tre millioner kroner med sig.

via Listen To News