Prins Joachim svigter Danmark
Prins Joachim er en yderst sjælden gæst i Danmark. I hvert fald når det gælder officielle opgaver. (Foto: Scanpix)
Ikke en eneste gang i dette efterår har prinsen haft en officiel arbejdsopgave i Danmark

Det er efterhånden ganske sjældent, man får et glimt af prins Joachim i Danmark. Faktisk har han ikke haft en eneste officiel opgave i hjemlandet, siden han i september begyndte på en militær lederuddannelse i Paris.

Det viser en opgørelse, Avisen.DK har lavet på baggrund af Kongehusets egen officielle kalender. 

Da det 30 januar blev offentliggjort, at prins Joachim var blevet optaget på uddannelsen i Frankrig, og derfor sammen med familien ville flytte til Paris, hed det ellers i en pressemeddelelse fra hoffet, at ” Opholdet i Frankrig medfører ingen ændringer i Parrets forbindelser til deres protektioner og samarbejdspartnere.”

Sidst, prins Joachim blev set offentligt i Danmark, var i august måned, hvor han deltog i Copenhagen Historic Grand Prix. Her fik han besøg af sin hustru pg prinsesse Athena. Ritzau Scanpix

Ifølge Kongehusets hjemmeside har prins Joachim 41 protektioner, men ingen af dem har han altså været på job for i efteråret. Faktisk var sidste gang, man så den 50-årige prins til et officielt arrangement i Danmark, var 3.-4. august, hvor han deltog i billøbet ”Copenhagen Historic Grand Prix”.

Prins Joachim har dog været på job to gange i efteråret – begge gange i Paris, hvor han og familien nu bor. Først til en mindehøjtidelighed for den tidligere franske præsident, Jaques Chirac og et par uger senere deltog han og prinsesse Marie i en middag i forbindelse med kronprinsparrets besøg i byen.

Marie arbejder stadig

Prins Joachims forsømte efterår kan sammenlignes med samme periode sidste år – 1. september til 8. december. Her havde prinsen 21 officielle programpunkter, heraf tre som Rigsforstander, et job som kronprinsesse Mary nu har overtaget.

Det kan godt lade sig gøre at bo i Paris og stadig klare officielle pligter i Danmark. Det beviser prins Joachims hustru, prinsesse Marie, som 13 gange i perioden i år har trukket i sit officielle arbejdstøj. 

Avisen.dk har bedt hoffet om en kommentar, men de svarede ikke inden offentliggørelsen af denne artikel. Lørdag eftermiddag kom der dog en kommentar:

– Som det også blev meddelt i februar, så fastholder Prins Joachim sine protektioner og tilknytningen til disse under sit uddannelsesophold i Frankrig. Men det er også klart, at Prinsen undervejs ikke kan deltage i begivenheder og arrangementer i samme omfang som normalt i uddannelsesperioden. Prinsen holder sig dog løbende orienteret om sine ansvarsområder, oplyser Kongehusets kommunikationsafdeling.

Prins Joachim modtager i år 299.125 kroner om måneden i årpenge, den såkaldte apanage. Det er godt 3,5 millioner kroner om året. Skattefrit.

I okotober var kronprinsparret på erhvervsfremstød i Paris. Joachim og Marie bor lige i nærheden, så de dukkede op til middagen. Ritzau Scanpix

via Listen To News