Prins Joachim roses til skyerne med nyt job: Han er så dygtig
Prins Joachim debuterer som fortæller, idémager og tilrettelægger i historisk tv-serie. Foto: Nordisk Film
Prins Joachim har fået det bedste med fra sin mor og far, siger instruktøren Anna von Lowzow.

Det er aldrig for sent at få ros. Og det er det sikkert heller ikke for prins Joachim, som runder 50 år til juni.

Til efteråret springer prins Joachim ud som historiefortæller i en tv-serie, hvor han skal forsøge at besvare spørgsmålet om, hvad der har formet os danskere gennem tiderne, og hvorfor Danmark ser ud, som det gør i dag.

Det er Nordisk Film og filminstruktøren Anna von Lowzow, som står bag tv-serien, og Anna von Lowzow fortæller nu til Se og Hør, at hun længe har haft en aftale med prinsen om, at lave programserien.

– Det er faktisk prins Joachims idé. Han og jeg har i seks-otte år talt om at lave en række programmer om, hvorfor Danmark er indrettet, som det er, og hvad der har gjort os til dem, vi er.

Og ifølge Anna von Lowzow er prinsen den helt rigtige mand til jobbet.

– Jeg har sjældent arbejdet med en, som er så dygtig og ved så meget. Han har fået det bedste med fra sin mor og det bedste fra sin far, mener hun.

Udover at være serien gennemgående fortæller, så debuterer prins Joachim også som idémager og tilrettelægger.

Optagelserne er i fuld gang, og resultatet kan ses på DR K.

Prins Joachim siger i en pressemeddelelse, at han glæder sig til, at hans første tv-produktion bliver færdig.

– Det har taget en temmelig lang kongerække at nå til i dag, hvor vi foretager os ting, som er helt naturlige i vores dagligdag. Dét synes jeg er spændende, og jeg tror, at mange har det som mig, siger prins Joachim og tilføjer:

- For hvis man ikke kender fortiden, så bliver man aldrig rigtig dus med nutiden. I dette projekt samarbejder jeg med professionelle tv-folk. Det er en helt ny verden for mig, og det er meget spændende.

Anna von Lowzow har tidligere lavet dokumentarserierne "En kongelig familie" og "De kongelige juveler", og er sit liv i det hele taget tæt på den kongelige familie.

Hun er født komtesse Lerche-Lerchenborg, og er datter af kammerherre og hofjægermester Christian Alfred Vincents lensgreve Lerche-Lerchenborg og lensgrevinde Inga, født Tholstrup.