Prins Joachim i Netto
Det er ikke hverdagskost at se prins Joachim i diverse dagligvarebutikker. (Foto: Screendump DR)
Prinsen overrasker i tv-program, hvor han blandt andet handler i Netto og afslører, at hans børn får lommepenge

Udover at blive klogere på danskerne og vores historie, kan man også blive en anelse klogere på prins Joachim og hans liv, i DRK-programmet ”Prins Joachim fortæller”.

Det sjette afsnit og sidste afsnit løber over skærmen i aften, og her ser man et lidt overraskende syn. Nemlig prins Joachim, der handler i Netto.

Prinsen triller sin bil ind på parkeringspladsen ved Netto i Roskilde, og seerne kan herefter se ham færdes, hvad der ligner en meget hjemmevant prins blandt dåsetomater og toiletruller.

Prinsen virker overraskende hjemmevant og målrettet i discountbutikken. Screendump DR

Mens han hiver et par varer ned fra hylderne og en kold flaske vand ud af et køleskab, fortæller han om vores møntfod og symbolerne på mønterne.

Joachim stiller sig så i kø for at betale for sine varer – og finder også tid til at få taget en selfie med et par unge damer.

Børnene får lommepenge

Og for at blive klogere på den danske krone, besøger prins Joachim t unavngivent sted på Sjælland, hvor alle danske mønter bliver samlet og talt op.

Her bliver prins Joachim spurgt til, om han og hustruen prinsesse Marie giver lommepenge til deres to børn, prins Henrik og prinsesse Athena.

– Vi er orienteret mod lommepenge af den simple årsag, at der er noget lærerigt i det, men også for at lære prins Henrik, at der er en vis værdi i ting.

Henrik giver is

– Den kan han få ret synligt, hvis han går ned i en butik eller en isbod, hvor få mønter kan omsættes til noget andet. Nogle gange er han stor i slaget og spørger, om han må købe en is til far og mor, fortæller prins Joachim.

I afsnittet kaster han sig også ud i rollen som nyhedsvært på radiostationen P4 Sjælland, og han er med i sendevognen, når Danmarks Radio transmitterer Dronningens nytårstale.

I hvert afsnit af "Prins Joachim fortæller" har prinsen stillet skarpt på temaer som tro, demokrati, skole og symboler. Han rejser rundt i landet for at tale med mennesker, der kan gøre ham klogere på emnerne.

I tidligere afsnit har prins Joachim blandt andet åbnet op omkring sin egen konfirmation, mens han også afslørede, at han tror på Gud uden at være en flittig kirkegænger.

 

via Listen To News