Prins: Børnene skal vokse op ude i virkeligheden
Her ses hele prinsefamilien bestående af prins George, prins William, hertuginde Kate og prinsesse Charlotte. Foto: Chris Wattie/Reuters
I et nyt, åbenhjertigt interview fortæller prins William om den stabilitet, familien giver ham, efter mange års indre kaos efter prinsesse Dianas død.

Den 31. august 2017 er det 20 år siden, at prinsesse Diana døde efter en bilulykke, og to små prinser blev moderløse.

I dag er prins William og prins Harry blevet voksne mænd, og i et nyt, åbenhjertigt interview med magasinet GQ sætter prins William ord på prinsesse Dianas tragiske død, og hvordan det påvirker hans familieliv med hertuginde Kate og parrets to børn.

- Jeg ville elske, hvis hun kunne have mødt Catherine (hertuginde Kate, red.) og have set børnene vokse op. Det gør mig trist, at hun ikke kan det, og at de aldrig kommer til at lære hende at kende, siger prins William i interviewet.

Prinsesse Dianas død efterlod prins William med et knust hjerte, en enorm sorg og et indre kaos, men efter at han selv har stiftet familie og har fået prins George på snart fire år og prinsesse Charlotte, der i dag er to, har han fået mere ro.

- Jeg ville ikke kunne lave mit arbejde uden familiens stabilitet. Stabilitet derhjemme er så vigtigt for mig. Jeg vil gerne opdrage mine børn i en lykkelig, stabil og sikker verden, fortæller den 34-årige prins, der er nummer to i arvefølgen til den britiske trone.

Prinsefamilien bor til dagligt på Kensington Palace i hjertet af Englands hovedstad, London, men prins William ønsker, at børnene får samme folkelige fornemmelse, som prinsesse Diana var kendt og elsket for.

Det gælder i særdeleshed prins George, der en dag står til at blive konge af Storbritannien.

- Jeg vil gerne have, at George vokser op i et rigtigt, levende miljø og ikke bag slottets mure. Medierne gør det sværere, men jeg vil kæmpe for, at de (prins George og prinsesse Charlotte, red.) får et normalt liv, fastslår prins William.

/ritzau/FOKUS