Principper er vigtigere end billig naturgas

Situation i Rusland er meget alvorlig, fordi omverdenen ikke har reageret på landets ligegyldighed over for menneskerettighederne.
Dette er dog ved at ændre sig nu. Men fokus ligger desværre langt væk fra selve problemet ? som om de vestlige medier er mere interresseret i situationen lige nu end den virkelige baggrund: Mange års undertrykkelse af menneskerettigheder i Rusland.
Det er netop nu i denne situation, at EU og det finske formandskab under forhandlingerne med Rusland må stå fast og kræve dét, som hele EU bygger på, nemlig menneskerettigheder og frihed for alle. EU må sige til Rusland, at vores fælles værdier ikke er til salg for billig olie eller naturgas. Selvom EU har brug for billig energi, må det aldrig blive på bekostning af basale rettigheder.

Desværre er det sådan, at Rusland er klar over, at EU har brug for billig energi, og derfor kan landet skabe splittelse blandt de forskellige EU-lande, alt efter om landet er selvforsynende med energi, eller om det er afhængig af billig russisk energi. Men her må man sætte hårdt mod hårdt og sige til Rusland, at de europæiske borgere i en fri union hellere vil fryse end sælge ud af menneskerigtighederne.
For når alt kommer til alt, så har Rusland mere brug for EU, end EU har brug for Rusland. Det store spørgsmål er så bare, om EU har modet til at stå fast mod den russiske bjørn i disse forhandlinger. Det tror jeg, at EU har, hvis man kan få løst de interne uroligheder og stå sammen i fælles flok.
For vores rettigheder vil og må aldrig være til salg ? uanset prisen.