Prikkerunde på hovedkontoret hos Coop
Foto: Colourbox
Detailgiganten Coop afskediger 173 og nedlægger 200 stillinger i stor ændring af organisationen.

Detailgiganten Coop opsiger 173 ansatte på selskabets hovedkontor i Albertslund, oplyser selskabet. Ændringerne sker som led i en ny strategi frem mod 2015.

Selskabet ændrer sin organisation for at skabe en enklere og mere effektiv organisation og tilpasse omkostningerne. 200 stillinger nedlægges.

- Vi er i starten af en ny strategiperiode, og nu ændrer vi organisationen på Coops hovedkontor, så den bedst muligt understøtter implementeringen af vores strategi, hvor hovedtemaerne er vækst, øget konkurrencekraft og forbedring af omkostningseffektiviteten, siger Coop's adm. direktør Jesper Lien.

Samtlige medarbejdere på hovedkontoret har tirsdag fået en indledende orientering om de planlagte ændringer. Onsdag bliver alle medarbejdere personligt orienteret om deres fremtidige jobsituation.

Ændringerne i organisationen sker ved at omprioritere og sammenlægge en række opgaver og ansvarsområder, så funktionerne på hovedkontoret i endnu højere grad bliver fokuseret på at servicere kunder og butikker, oplyser Coop.

- At skulle sige farvel til medarbejdere, som har bidraget til at gøre Coop til den succesfulde virksomhed, som vi er i dag, er ikke nemt, siger Jesper Lien.