Presset Romney afslører sin skatteprocent
Republikanernes præsidentkandidat Mitt Romney afviser beskyldninger om sin indkomstskat.

Efter flere ugers spekulationer om hans skatteprocent, oplyser Republikanernes præsidentkandidat Mitt Romney, at han mindst har betalt 13 procent i indkomstskat i hvert af de seneste 10 år.

- Jeg har gennemgået min skat for de seneste 10 år, og jeg betalte aldrig mindre end 13 procent. Jeg mener, at jeg det seneste år betalte 13,6 procent. Så jeg har betalt skat hvert eneste år, siger Romney ifølge CBS News.

Romney har tidligere offentliggjort sine skattebetalinger for 2010 og 2011, men har vægret sig mod at informere om de foregående års betalinger med det argument, at Demokraterne vil bruge oplysningerne til at rette falske anklager imod ham.

Hans manglende villighed til åbent at fremlægge oplysningerne er gentagne gange blevet kritiseret af Demokraterne, men også af flere partifæller.

Lederen af Senatet, demokraten Harry Reid, hævder, at en "yderst troværdig" kilde i Bain Capital - den kapitalfond som Romney stiftede - har fortalt, at Romney undgik at betale skat i 10 år.

- Harry Reids beskyldninger er fuldstændig forkerte. Jeg venter på, at han siger, hvem det var, der fortalte ham det. Og i øvrigt så tror jeg ikke et øjeblik på det, siger Romney.

Han tilføjer, at medregnes betalinger til godgørende formål, så er hans skatteprocent et "godt stykke over 20 procent".

Præsident Barack Obamas kampagnefolk reagerer på Romneys bemærkninger med en udfordring:

- Da der er betydelig grund til at tvivle på hans påstand, så har vi en enkelt besked til ham: Bevis det, siger talskvinde for Obamas valgkampagne Lis Smith.

/ritzau/