Premierminister giver Erdogans svigersøn ministerpost
Ved valget tidligere på måneden vandt Tyrkiets premierminister flertal med AKP-partiet. Nu dannes der regering
Tyrkiets premierminister, Ahmet Davutoglu, har udnævnt Berat Albayrak til ny energiminister. (AP Photo/Burhan Ozbilici)
Tyrkiets premierminister, Ahmet Davutoglu, har udnævnt Berat Albayrak til ny energiminister. (AP Photo/Burhan Ozbilici) Foto: Burhan Ozbilici/AP

Tyrkiets premierminister, Ahmet Davutoglu, sætter navne på sin nye regering efter valget i starten af november.

Præsident Recep Tayyip Erdogans gav Davutoglu mandat til at forsøge at danne en ny regering, og det har ført til, at præsidentens svigersøn bliver energiminister.

Dermed kan Berat Albayrak sætte sig på posten som minister mere end tre uger efter det tyrkiske parlamentsvalg, hvor Davutoglus islamiske AKP-parti vandt absolut flertal.

Erdogan har selv været premierminister i en lang årrække, hvor han også var leder af AKP.

Den nye transportminister bliver Binali Yildirim, som længe har været en af Erdogans allierede, mens Mevlüt Cavusoglu igen kan vende tilbage til posten som udenrigsminister.

Præsident Erdogan, Tyrkiets stærke mand, som grundlagde AKP, har været den dominerende aktør i tyrkisk politik i mere end et årti.

Parlamentsvalget gav AKP mulighed for at danne regering på egen hånd, men partiet har ikke stort nok flertal i nationalforsamlingen til at kunne gennemføre grundlovsændringer uden støtte fra andre partier.

Søndag er der topmøde mellem EU og Tyrkiet, har EU-præsident Donald Tusk oplyst.

Formålet med topmødet er at dæmme op for strømmen af migranter til EU og få skabt "ny energi" i forholdet mellem EU og Tyrkiet, skrev Tusk.

/ritzau/AFP

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.