Premier League-klubber laver overskud på fire milliarder
Revisionsfirmaet Deloitte har gennemgået Premier League, der i sidste sæson satte flere pengerekorder. Foto: Matthew Childs/Reuters
En forbedret tv-aftale har forgyldt de 20 Premier League-klubber, der i sidste sæson lavede et rekordoverskud.

Fodboldklubberne i den engelske Premier League lavede i sidste sæson et samlet overskud på 4,3 milliarder kroner før skat.

Det viser en opgørelse fra revisionsfirmaet Deloitte.

De er tale om en væsentlig fremgang i forhold til tidligere sæsoner. Det hidtil største overskud blev lavet i 2013/14-sæsonen, hvor det landede på 1,7 milliarder kroner.

Deloitte peger på, at de 20 Premier League-klubber i sidste sæson tog hul på en særdeles lukrativ treårig tv-aftale med BT og Sky til en samlet værdi af 44 milliarder kroner over tre år.

Aftalen betyder, at tv-stationerne i gennemsnit betaler små 90 millioner kroner for at transmittere en kamp på engelsk tv.

Lønniveauet er samtidig stigende og nåede op på 21,4 milliarder kroner fordelt på de 20 klubber. Det var en stigning på ni procent i forhold til den foregående sæson.

Den samlede omsætning i Premier League steg med 25 procent til 38,5 milliarder kroner.

Pengene i den bedste engelske fodboldliga er langt større end i den spanske Primera Division.

Torsdag kom det frem, at de 20 bedste klubber i Spanien i sidste sæson havde en samlet omsætning på 26,8 milliarder kroner. Det var en fremgang på 3,7 milliarder kroner i forhold til det foregående år.

/ritzau/AFP