Præst forflyttes til Nørrebro efter kritik
Præst Lene Matthies, der har fjernet drikkevarer fra et aflås skab, forflyttes nu af Kirkeministeriet fra Vor Frelser Kirke på Christianshavn til en kirke på Nørrebro.

Hun stjal ikke drikkevarer fra et aflåst skab fra sognegården, sognepræsten Lene Matthies fra Vor Frelser Sogn. Det kan i hvert fald ikke bevises.

Men hun har ved flere lejligheder fjernet drikkevarer fra et aflåst skab, der tilhører menighedsrådet. Et skab, Lene Matthies slet ikke havde nøgle til.

Kirkeministeriet afsluttede tirsdag sagen mod præsten. Hun får kirkeverdens næsthårdeste straf – næst efter afskedigelse: Lene Matthies forflyttes fra sit sogn, hvor hun har fungereret som præst ved Christians Kirke og Vor Frelsers Kirke.

Det sker også fordi, der er en »betydelig mistillid« til hende fra personale og det ene af de to menighedsråd, som Lene Matthies arbejder under.

Lene Matthies flyttes til en stilling som præst i Nørrebro Provsti i Københavns Stift.

Undersøgelsen af hendes handlinger blev sat i gang på baggrund af en indberetning i maj 2006 fra biskoppen over Københavns Stift, Erik Norman Svendsen.

Kirkeminister Bertel Haarder (V) udtaler:

»Som det fremgår af afgørelsen, var det fuldt ud berettiget, at biskop Erik Norman Svendsen rejste denne sag. Det er min forventning, at der med afgørelsen på dette lange sagsforløb nu bliver anledning til igen at se fremad.«

Bertel Haarder har ingen yderligere kommentarer.

Kirkeministeriet advarer mod, at endnu en klage mod præsten kan få de »alvorligste konsekvenser« for hendes fortsatte virke i kirkeverden.