Præsidentkandidat vil kurere homoseksualitet
Præsidentkandidaten Michelle Bachmann vil hellere diskutere politik end helbredelse af bøsser. Det kan vise sig at blive svært. Foto: Polfoto, (AP Photo/Jim Cole) / POLFOTO
Præsidentkandidaten Michelle Bachmann ejer en klinik, som hævder den kan omvende homoseksuelle. Løsningen ligger i bøn og samtaleterapi.

For en måned siden kom den republikanske præsidentkandidat Michelle Bachmann i mediernes søgelys. Hendes klinik, som hævder at kunne helbrede homoseksuelle, har nemlig modtaget omkring en million kroner i støtte fra USA's sundhedsforsikring.

Nu er klinikkens arbejdsmetoder blevet afsløret af en privatperson med skjult kamera, og medieopmærksomheden er intensiveret.

På videooptagelserne kan man se en terapeut forklare, at han er sikker på, at homoseksualitet kan helbredes.

"Du er i midten af en storm. I midten af en kamp," indleder terapeuten.

"Sandheden er, at Gud har designet vores øjne til at blive tiltrukket af den kvindelige figur. Til at blive tiltrukket af alt, til at blive tiltrukket af hendes bryster," forklarer han videre.

Klinikken møder hård kritik fra flere sider, og den er ikke blevet mildere af, at Michelle Bachmanns mand, som er Ph.D i terapi og medejer af klinikken, har kaldt homoseksuelle for barbarer i et interview med en kristen radiostation.

"Vi skal forstå, at barbarer skal oplyses. De skal disciplineres. Bare fordi nogen tror det eller føler det (at de er homoseksuelle, red.), behøver vi ikke bevæge os i den retning," siger han til intervieweren.

Michelle Bachmann ønsker ikke at tale om klinikken, men vil hellere fokusere på sit kandidatur til præsidentposten. Det kan vise sig at blive svært.