Præsidentbror dræbt ved attentat
Ahmad Wali (tv.) er blevet dræbt i sit eget hjem i Kandahar i Afghanistan. Han var bror til landets præsident, Hamid Karzei (med huen). Foto: Polfoto, (AP Photo/Allauddin Khan, file) / POLFOTO
En af de mest magtfulde og kontroversielle mænd i det sydlige Afghanistan er blevet dræbt. Han har tidligere overlevet flere mordforsøg.

En kontroversiel person mistede i dag livet i Afghanistan. Ahmad Wali, bror til præsident Hamid Karzai, blev dræbt under et attentat i sit hjem i Kandahar.

Ahmad Wali har flere gange været i de internationale mediers søgelys og blev betragtet som en byrde for den afghanske regering.

Wali blev blandt andet beskyldt for at være involveret i Afghanistans illegale opiumhandel. Internetsiden WikiLeaks, som har specialiseret sig i at lække hemmelige dokumenter, tegnede et portræt af Wali som en korrupt narkobaron, skriver den engelske avis telegraph.co.uk.

Præsident Hamid Karzai har dog altid beskyttet sin bror mod beskyldningerne.

Det er ikke første gang, Ahmad Wali er blevet udsat for et attentat. I maj 2009 blev hans kortege angrebet med maskingeværer og raketter i delstaten Nangarhar. To måneder tidligere blev et kontor i Kandahar raseret og 13 mennesker dræbt i et attentat, som Ahmad Wali mente, var rettet mod ham selv.

Præsident Hamid Karzei har ikke kommenteret hændelsen.

Kilde: telegraph.co.uk