Præsident-kandidat ville skilles fra kræftsyg
Newt Gingrich og den tredje kone Callista på turne for at samle stemmer til republikanernes valg. Foto: AP Photo/Charles Dharapak / POLFOTO
Den republikanske præsidentkandidat Newt Gingrich under kritik for tidligere ægteskab. Ville angiveligt skilles fra kræftsyg kone.

En skilsmisse i 1980 kaster lange skygger ind i spillet om USA's næste præsident.

Newt Gingrich ville ifølge tidligere skjulte retsdokumenter skilles fra den kræftsyge Jackie Gingrich dagen efter en større operation, skriver CNN.

"Sagsøgte oplyser, at hun (Jackie Gingrich, red.) har tilstrækkelig og rigelig grund til skilsmisse, men at hun ikke ønsker en på dette tidspunkt," står der i retspapirerne.

Selv hævder kandidaten Gingrich, der måske skal være republikanernes spydspids mod præsident Barack Obama ved valget i 2012, at det var konen, som ville skilles.

Ifølge en tidligere kammerat til Gingrich har han angiveligt sagt på dagen, hvor han ansøgte om skilsmissen, at Jackie hverken var ung eller pænt nok til at være en præsidentfrue.

Gingrich har i alt været gift tre gange, og hans nuværende kone turnerer landet tyndt sammen med sin mand for at opnå posten som præsidentkandidat for republikanerne. Men flere kommentatorer ser de nye oplysninger som manglende moral hos kandidaten, som kan koste ham sejren.

Flere kandidater har trukket sig i kapløbet på grund af personlige skeletter i skabet eller bommerter i medierne. Tilbage står mormonen Mitt Romney og Newt Gingrich over for Obama.

Eksperter mener derfor, at den demokratiske præsident står til et sikkert genvalg.

Kilde: CNN