Præsident giver kæreste mundkurv på
Præsident Hollande har givet sin kæreste en offentlig røffel. Foto: Colourbox
Den franske præsident Hollande har givet sin kæreste en offentlig røffel. Valerie Trierweiler lover at holde sig tilbage.

Frankrigs præsident, François Hollande, gider ikke høre flere kontroversielle offentlige meldinger fra sin kæreste, Valerie Trierweiler. Og førstedamen har forstået beskeden.

- For fremtiden vil jeg tænke mig om tre gange, inden jeg lægger en besked på Twitter, siger journalisten Trierweiler søndag til tv-stationen BFM.

- Jeg vil vende min tommeltot syv gange, inden jeg sender en Twitter-besked, tilføjer hun.

Den opsigtvækkende selvcensur er en direkte følge af, at Valerie Trierweiler i juni i valgkampen op til det franske parlamentsvalg,på Twitter åbent støttede en kandidat, der var opstillet i samme valgkreds som Hollandes ekskæreste, Segolene Royal.

Præsidenten havde ellers understøttet moren til sine fire børn i valgkampen - og i præsidentvalgkampen forinden lovet at holde politik og privatliv skarpt adskilt.

Fransk presse gik da også i selvsving over førstedamens undsigelse af Royal, som tabte valget og ikke kom ind i Nationalforsamlingen, hvor socialisterne ellers havde lovet hende formandsposten.

Siden gik et af parrets fælles børn, Thomas, i et interview hårdt i rette med sin fars kæreste og klandrede hende for at have ødelagt Hollandes omdømme som en helt normal borger, modsat dennes flamboyante forgænger Nicolas Sarkozy.

Nu har François Hollande for første gang ytret sig om sagen - og slået i bordet.

- Jeg går ind for en tydelig afgrænsning af det offentlige og private liv. Private sager skal også ordnes privat, sagde præsidenten lørdag i et tv-interview på den franske nationaldag, Bastilledagen.

Og han har efter eget udsagn gjort det klart for sine nærmeste, at han er meget nøjeregnende, hvad angår privatlivet, og at de "pinedød" skal holde private ting for sig selv.

Valerie Trierweiler, der med Hollandes velsignelse fortsat vil passe sit arbejde på bladet Paris Match, har ikke været aktiv på Twitter, siden hun tweetede den kontroversielle besked 12. juni.

via Listen To News