Postbude må ikke få cykelhjelme
Post Danmark har sagt nej til at udstyre deres bude med hjelme og går dermed stik imod alle anbefalinger.

Der er sorte bukser, røde jakker og gule cykler.

Men der er ingen hvide hjelme.

Medarbejderne i Post Danmark må kigge langt efter hovedbeskyttelse, når de trækker i arbejdstøjet.

Forklaringen fra postfirmaet er forbavsende enkel:

»Ingen af vores medarbejdere er nogensinde faldet på cyklen og har slået hovedet, og derfor ser vi ingen grund til at købe cykelhjelme til alle. Vi ser ingen tegn på, at postbude skulle tilhøre en mere udsat gruppe end almindelige cyklister,« siger sikringschef i Post Danmark, Ebbe Andersen, der dog gerne vil betale for en hjelm, hvis postbudene selv henvender sig

Al forskning peger ifølge Rådet for Større Færdselssikkerhed på, at langt flere ville bruge hjelmen, hvis de fik den tilbudt i stedet for selv at skulle henvende sig. Alligevel holder Post Danmark fast i deres beslutning:

»Det kan godt være, at der er flere, der ville bruge den. Men vi har vurderet situationen og truffet en beslutning,« siger Ebbe Andersen.

Projektleder Søren Troels Berg, Rådet for Større Færdselssikkerhed, ærgrer sig over Post Danmarks manglende tilbud til deres medarbejdere.

»Jeg synes, det ville være rigtig rart, hvis det var en helt naturlig del af cykelbudenes uniform at køre med cykelhjelm,« siger Søren Troels Berg til DR Fyn.

Ifølge Rådet for Større Færdselssikkerhed kunne 15 cyklister hvert år redde livet og 1.200 have undgået en alvorlig hovedskade, hvis de havde brugt cykelhjelm.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra postbudenes fællestillidsrepræsentant.