Portørstrejke på Rigshospitalet fortsætter
Undren over manglende kontakt med politikerne fik onsdag morgen portørerne på Rigshospitalet til at fortsætte deres strejke.

Portørerne på Rigshospitalet har besluttet at fortsætte deres strejke. Det blev de enige om på et fagligt møde onsdag morgen, fortæller fællestillidsmand Claus Poulsen.

»De var klar på at fortsætte, og det er min klare opfattelse, at der var fuld opbakning, ellers havde de vel besluttet at genoptage arbejdet. Og så var der en undren over, at ingen politikere har ønsket at tage ansvar,« siger Claus Poulsen.

Portørerne strejker, fordi de er utilfredse med en ny overenskomst, som deres arbejdsgiver, Danske Regioner, ønsker at indgå med fagforbundet FOA. Portørerne ønsker at blive i en afdeling under 3F, hvor de selv kan forhandle løn- og arbejdsvilkår.

»Der har stadig ikke været nogen kontakt med Region Hovedstaden. Vi har sendt breve til politikerne, og vores faglige organisation har forsøgt at få kontakt med dem. Bolden ligger på deres banehalvdel,« siger Claus Poulsen.

Portørerne begyndte strejken torsdag, men genoptog arbejdet fredag, da der så ud til at være en dialog med Danske Regioner om overenskomsten. Men da dialogen udeblev, nedlagde portørerne arbejdet igen mandag.

Et nødberedskab af portører er indkaldt på Rigshospitalet. Samtidig tager læger, sygeplejersker og administrative medarbejdere en del af de opgaver, som portørerne nomalt varetager. Portørerne har aftalt nyt møde torsdag. Her tager de stilling til, om strejken skal fortsætte.