Portører fortsætter strejke på Riget
Portører på Rigshospitalet fortsætter med at strejke på grund af utilfredshed med ny overenskomst. Nyt faglig møde onsdag morgen.

De omkring 300 portører på Rigshospitalet fortsætter hele tirsdagen med at strejke i protest mod en ny overenskomst.

Fællestillidsmand for portørerne Claus Poulsen var tirsdag formiddag til møde med arbejdsgiverne fra Danske Regioner, men det var et meget kort møde.

»Vi kunne ikke blive enige om andet end, at det var en overenskomststridig arbejdsnedlæggelse. Og vi fortsætter derfor med at strejke,« Claus Poulsen til DNY.

Onsdag mødes portørerne til fagligt møde, hvor de vil diskutere de næste skridt.

Portørerne er utilfredse med en ny overenskomst med Danske Regioner, som vil have portørerne dækket af en overenskomst med fagforbundet FOA, mens portørerne vil blive i en afdeling under 3F.

Her kan portørerne selv udpege et forhandlingsudvalg til overenskomstforhandlingerne, mens de i FOA vil de komme ind under en landsoverenskomst.

»Vi vil gerne selv kunne forhandle vores løn- og arbejdsvilkår, men det vil Danske Regioner ikke være med til,« siger Claus Poulsen.

Portørerne strejkede torsdag og fredag i sidste uge men begyndte med at arbejde i løbet af fredagen, fordi portørerne håbede på dialog med Danske Regioner om den nye overenskomst. Men dialogen udeblev, og så nedlagde portørerne arbejdet igen mandag, og altså igen tirsdag.

Et nødberedskab på 10 portører er i øjeblikket indkaldt i forbindelse med strejken til et arbejde, som normalt bliver varetaget af 90 portører. Resten klares af blandt andre læger og sygeplejersker.