Portør-strejke kan trække ud
Rigshospitalets portører mødes fredag morgen for at tage stilling til, om de fortsat vil strejke.

Strejken blandt Rigshospitalets portører risikerer at trække ud. Det frygter fællestillidsmand for portørerne på Rigshospitalet Claus Poulsen. De 300 strejkende portører holder fagligt møde fredag morgen, og Claus Poulsen er på forhånd skeptisk. Portørerne nedlagde torsdag arbejdet i protest mod, at de ikke længere selv kan forhandle løn og arbejdsvilkår som følge af en ny overenskomst, Danske Regioner har indgået med Fag og Arbejde (FOA).

»Jeg håber, at de vil genoptage arbejdet, men jeg tror det ikke. Vi risikerer, at strejken fortsætter, for vi har ikke kunnet komme i dialog med regionerne. Det er meget utilfredsstillende, at vi ikke længere selv kan forhandle men bare får udstukket en aftale fra centralt hold,« siger Claus Poulsen.

»Det bedste ville være, hvis arbejdet blev genoptaget, for situationen er ikke holdbar for nogen af parterne. Derfor vil jeg gøre alt for, at arbejdet bliver genoptaget efter mødet, men jeg er bange for, at det ikke sker,« siger han.

Så længe strejken fortsætter, vil portørernes opgaver blive varetaget af et særligt nødberedskab. Det betyder blandt andet, at medarbejdere fra administrative stillinger midlertidigt hopper i portørernes træsko.

Den nye overenskomst er trådt i kraft, efter at Hovedstadens Sygehusfællesskab første januar blevet erstattet af Region Hovedstaden.