Populær pålægs-gigant straffes med stor bøde: Direktøren beklager
Reducering af overarbejde er et midlerne til at sikre remouladen hos Graasten Salater. Modelfoto: Jørgen Jessen/Ritzau Scanpix (arkiv)
Der er risiko for at det drypper fra oven og ned i Graasten Salaters mayonnaise, bearnaisesovs og remoulade.

Der har ikke været tid nok for Graasten Salater, at få styr på de anmærkninger, som Fødevarekontrollen gav fabrikken i Gråsten tidligere på året.

Det siger Kristian Kornerup, administrerende direktør i Stryhns, som ejer Graasten Salater A/S.

Det betyder, at smilet hos den sønderjyske fabriks smiley er stivnet. Fabrikken har nemlig fået en bøde på 20.000 kroner, skriver JydskeVestkysten.

Fødevarestyrelsens kontrollanter skriver blandt andet i deres rapport, at der er observeret "dryp fra overliggende områder ved åbne kar med mayonnaise, tappemaskine med
bearnaisesovs, og tappelinje med remoulade i tuber".

Desuden er der konstateret indtørrede rester flere steder over åbne kar og et hul i en blå gummihandske, hvilket ved berøring tillod væske i den ene finger at komme i kontakt med beholdere til fødevarerne.

Adfærd skal sikres

Kristian Kornerup fortæller, at firmaet er i gang med at stramme op, blandt andet ved at styrke ledelsen og reducere overarbejdet.

- Vi arbejder også på at sikre adfærden og sikre, at vores procedurer og processer bliver fulgt over det hele. Det kræver træning og udvikling. Vi har også sat vores kvalitetsafdeling til at gennemgå fabrikken og lave en slags egenkontrol, så vi kan se, hvor langt fra målet vi er, siger Kristian Kornerup til JydskeVestkysten.

Hammeren kan falde

Hvis ikke Stryhns har fået styr på salatfabrikken i Gråsten inden Fødevarestyrelsens næste besøg falder den store hammer. Styrelsen kan nemlig udstede en større bøde eller politianmelde firmaet.