Sol og sommer er på vej – forhåbentlig.
Det betyder også, at der kommer gang i salget af is, men fra denne måned skal du kigge efter et lidt anderledes navn, hvis din favorit-is kommer fra Hansens Flødeis.
Det populære ismejeri har nemlig valgt at skifte navn, skriver de i en pressemeddelelse.
- I 100 år har danskerne kunne forkæle sig selv med kvalitetsis lavet af en Hansen - de sidste 19 år under navnet Hansens Flødeis. Det bliver vi heldigvis ved med at kunne, men nu skal du kigge efter et andet navn i køledisken, lyder det fra ismejeriet.
Hansens Flødeis bliver simpelthen afløst af det mere forenklede Hansens.
Navneskiftet er der en god grund til, fortæller Rasmus Eibye Hansen, der er direktør for Hansens og leder mejeriet sammen med sin bror, Anders Eibye Hansen.
- Vores familie har produceret kvalitetsflødeis i 100 år, og det vil vi blive ved med. Men vi vil samtidig også fortsat udvikle på, hvad god is er. De seneste år har vi introduceret flere og flere varianter, der er lavet på andet end fløde, og vi er på vej med et endnu bredere udvalg. Derfor er det tid til, at det er vores familienavn, i stedet for en istype, man skal kende os på, forklarer Rasmus Eibye Hansen.
De seneste 100 år har en Hansen lavet is til danskerne.
Først under navnet Hillerød Mejeri i 1922, derefter som Frederiksborg Is i 1929. Og senest som Hansens Flødeis i de snart tyve år, hvor 4. generation i Hansen-familien, Rasmus og Anders, har stået ved ismaskinerne.
- Vores oldefar var en af de første herhjemme, der begyndte at sælge iscreme, som man kaldte det dengang. Så vi ser os selv som en del af en håndværkstradition, hvor man hele tiden udvikler og forbedrer. Derfor vil vi ikke bare lave det, vores familie altid har gjort. Vi vil skubbe til opfattelsen af, hvad der er god is herhjemme - og det kan være meget andet end flødeis. For os er det vigtigste, at den gode smag altid er i fokus - fløde eller ej, siger Anders Eibye Hansen.