Fuglelort på loftet, en snegl på væggen, insekter i melet, spindelvæv i krogene og skimmelsvamp i væggene.
Sådan beskriver fødevarekontrollen forholdene i det populære Odense-bageri Brødkrummen, der ligger på Vesterbro 58.
I kontrolrapporten fra begyndelsen af oktober skriver den tilsynsførende blandt andet, at han har fundet fugleekskrementer på loftet og synligt gammelt snavs i krogene og hjørnerne. Gulvet på loftet var gennemhullet, og der var skimmelsvamp i væggene.
Lunken leverpostej
I bageriet blev der fundet synligt gammelt snavs på væggene, og ventilatoren i kølerummet var også beskidt.
På lageret blev der fundet en snegl på væggen og insekter i råvarerne. Under bagerens bord stod der et gammelt, ubrugt køleskab, der var fuldt af spindelvæv, insekter og en underlig vækst af bønnespirer.
Også i selve bagerbutikken, hvor kunderne søndag efter søndag står i kø efter friskt bagerbrød, blev der gjort anmærkninger.
I et alt for varmt køleskab blev der fundet leverpostej, oste og andre fødevarer, der blev opbevaret ved 12 grader.
Fra glad til sur smiley
Bagermester Ulrik Arvø forstår ikke et klap af, hvorfor han har fået en sur smiley af fødevarekontrollen.
»Da de var her i juli, fik jeg en glad smiley. Jeg fatter ikke, hvorfor de er ude efter mig. Jeg har haft bageriet i syv år, og der har aldrig været problemer,« siger Ulrik Arvø. Han undrer sig over, hvorfor den tilsynsførende pludselig skulle op på loftet under sit besøg i oktober.
»Det har de aldrig været før. Det er klart, at der ligger fugleklatter på loftet. Bageriet ligger jo i et gammelt hus. Nu har jeg brugt 15.000 kroner på at få gjort loftet rent. Men jeg fatter stadig ikke, hvorfor den tilsynsførende skulle derop. Det har jo intet med bageriet at gøre. Der er kun en gammel el-tavle deroppe,« siger bagermesteren til Nyhedsavisen.
Dyr omgang
Han erkender dog, at det er uheldigt, at der er fundet insekter i råvarerne og en snegl på lageret.
»Det er jeg selvfølgelig ikke stolt af, men det er altså ikke noget, som vi er vant til her på bageriet. Jeg synes, at fødevarekontrollen har været lige lovlig hård, og jeg frygter, at vi mister kunder på grund af den sure smiley,« siger den 35-årige bagermester.
Han har brugt den seneste måned på at udbedre de fejl, som fødevarekontrollanten fandt under sit besøg 4. oktober.
Det ubrugte køleskab i bageriet er blevet smidt ud, og lageret er blevet gjort rent.
»Det har kostet mig dyrt. Især rengøringen af loftet. Men jeg er jo nødt til det, selvom det ikke har noget med bageriet at gøre,« siger Ulrik Arvø.
Det har ikke været muligt at træffe den tilsynsførende, der besøgte bageriet 4. oktober.