Polsk forslag vil gøre Jesus til konge
Polske politikere vil gerne udnævne Jesus som æreskonge over landet. Det kan de bare ikke uden støtte fra den magtfulde romersk-katolske kirke, som mener, at det er propaganda.

PiS - Lov og Retfærdighed, det højrekonservative regeringsparti i Polen, har fremsat et lovforslag, der vil udnævne Jesus som æreskonge over landet.

Til trods for at det støttes af Det polske Bondeparti, ser det ud til at blive en hård kamp at finde de nødvendige 231 mandater, der skal gøre forslaget til virkelighed. For øjeblikket er kun 46 mandater klar til at stemme for, skriver Polens største avis, Rzeczpospolita.

Derfor vurderes forslaget ikke at have mange chancer til afstemningen i januar, med mindre at politikerne sikrer sig støtte fra den magtfulde romersk-katolske kirke. Onsdag blev det håb så også skudt ned, da biskop Tadeusz Pieronk ytrede sin mening om sagen:

»Denne slags handling, selvom den sikkert udspringer af god vilje, lyder en smule som propaganda«, udtaler ærkebiskop Tadeusz Pieronk til avisen.

Polen udnævnte tilbage i det 17. århundrede Jomfru Maria til æresdronning, fordi hun efter sigende var årsag til, at polakkerne fik smidt besættelsesmagten Sverige ud af landet.