Politiske reaktioner på Kjærsgaards farvel

Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen:

- Hun er en af de helt store politikere i nyere dansk politik. Selvom hun heldigvis genopstiller til Folketinget, træder hun nu tilbage fra den tillidspost, hvorfra hun har sat store politiske aftryk og gjort Dansk Folkeparti til et seriøst, robust og succesfuldt parti.

SF's formand, udenrigsminister Villy Søvndal:

- Pia Kjærsgaard har ført sit parti og dets synspunkter dygtigt og kontant frem og står utvivlsomt bag en af de store politiske succeser i nyere tid. Pia Kjærsgaard og jeg er aldrig kommet tæt på hinanden, dertil er de politiske forskelle og sindelag trods alt for store.

Socialdemokraternes politiske ordfører, Magnus Heunicke:

- Vi har haft masser af debatter, også mange følelsesladede debatter, hvor vi har været dybt uenige med Pia Kjærsgaard og Dansk Folkeparti. Men hun har jo været en dygtig partileder. Det vil jeg godt anerkende, at hun er, men jeg har ikke lyst til at udråbe hende til nogen helgen.

De Radikales gruppeformand, Marianne Jelved:

Pia Kjærsgaard er en meget, meget dygtig politiker. Hendes styrke ligger i at kunne tale til sine vælgeres følelser, og hendes afgang er et tab for Dansk Folkeparti. Jeg har haft et afslappet forhold til Pia Kjærsgaard, og vi har kunnet more os sammen.

Enhedslistens finansordfører, Frank Aaen:

- Man kan ikke komme uden om, at hun var god til at sætte ord på. Hun kunne nogle gange få de mest fjendtlige gloser til at lyde fornuftige, og det håber jeg ikke, at hendes efterfølger er lige så god til.

De Konservatives leder, Lars Barfoed:

- Det er indiskutabelt, at hun har været meget succesrig leder, og det skyldes ikke mindst hendes fornemmelse for partiets vælgere. Jeg har kun god grund til at kvittere for et godt samarbejde med hende og Dansk Folkeparti i de år, hvor vi havde en borgerlig VK-regering.

/ritzau/