Politisk kommentator tordner: Pia K. lefler for eliten
Når Pia Kjærsgaard siger at Danmark knækker over i to dele og taler udkantsdanmarks sag, så er det fordi hun ikke opnår anerkendelse hos eliten, skriver Jarl Cordua i en klumme.
Når Folketingets formand, Pia Kjærsgaard, tænker tanker om udkantsdanmark sker det på Kærmindevej, 2820 Gentofte. 
Når Folketingets formand, Pia Kjærsgaard, tænker tanker om udkantsdanmark sker det på Kærmindevej, 2820 Gentofte.  Foto: Nils Meilvang/Scanpix/arkiv

Den politiske kommentator, Jarl Cordua, tordner i en klumme på Altinget.dk mod Folketingets formand Pia Kjærsgaard.

"Fru Kjærsgaard tordner imod det beslutningstager-Danmark, som er de ansvarlige for ”projektet”, som hun er så meget imod. Men hvor er det lige, at hun selv bor? Er det ude i betonghettoen sammen med hendes frustrerede vælgere? Er det ude i udkantsdanmark, hvor folk ikke kan få solgt deres huse? Næh hun bor i beslutningstager-Danmarks überkommune Gentofte - landets rigeste, hvor chefredaktørerne, de administrerende direktører og altså også flere politikere bor" skriver han i en kommentar på Altinget.dk.

Jarl Corduas angreb på Dansk Folkepartis stifter kommer i kølvandet på et interview med Pia Kjærsgaard i Berlingske lørdag.

Her udtalte Pia Kjærsgaard frygt for, at Danmark knækker over i to dele. Hun spår en opdeling i en overlegen storbyelite af akademikere, der hylder multikulturen, og en underkendt provins, der mærker konsekvenserne af globaliseringen.


Jarl Cordua er liberal-borgerlig politisk kommentator og vært på radioprogrammet "Cordua & Steno” på Radio 24syv. Hver onsdag skriver han klummen 'Liberale Brøl' i Altinget. Foto: Niels Ahlmann Olesen/Scanpix/arkiv

Men hun lefler selv for eliten, mener Jarl Cordua og skriver, at hendes leflen blandt andet opstår, når hun anbefaler sin egen mand, regionsråd-medlemmet Henrik Thorup, når der er valg til kommunalbestyrelsen i Gentofte.

"Kjærsgaard vil åbenbart så gerne anerkendes af eliten, men eliten vil ikke, når der er kommunalvalg, anerkende Pia Kjærsgaard og hendes mand. Men så kan hun jo i stedet stille sig i spidsen for oprøret mod eliten og håbe på anerkendelsen ad den vej. Og det er sandelig lykkedes fint for Dansk Folkeparti. I ti år fik man ellers pæn indflydelse på en VK-regering bestående af to partier i permanent krise og delvis nedsmeltning," skriver Jarl Cordua.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.