Vred politimand: Jeg blev ikke betjent for at plyndre flygtninge
Udlændingeminister Inger Støjberg (V) og resten af regeringen er kommet under verdenssamfundet søgelys. Foto: PHILIP DAVALI/POLFOTO
En betjent raser på Facebook mod regeringens asylforslag. Opslaget er blevet delt over 8000 gange.

Regeringens ønske om at konfiskere flygtninges værdigenstande er allerede gået verden rundt.

Men nu vækker forslaget også opmærksomhed hos en af dem, der står til at skulle tjekke flygtningene - nemlig en betjent.

- Jeg blev ikke politimand for at plyndre flygtninge for ejendele, skriver Jacob Nielsen, der er politibetjent og arbejder i København, på sin Facebook-profil.

- Forestiller regeringen sig, at jeg skal stå ved grænsen og pille guld ud af munden og underbukserne på dem, når de forsøger at skjule det sidste de har, spørger Jacob Nielsen.

Opslaget har indtil videre fået en del opmærksomhed på de sociale medier. Og det er søndag eftermiddag blevet delt over 13.000 gange på Facebook.

Artiklen fortsætter efter opslaget

Jeg blev ikke politimand for at plyndre flygtninge for DERES ejendele! I 13 år har jeg loyalt stillet op for skiftende...

Opslået af Jacob Nielsen på 19. december 2015

Den danske regering foreslår at tage værdigenstande fra flygtninge og migranter for at betale for deres ophold i landet. Der er dog en række undtagelser i forslaget. Genstande som eksempelvis ure og mobiltelefoner er som udgangspunkt undtaget.

Derudover vil genstande med affektionsværdi også være undtaget, med mindre genstandene har en sådan værdi, at det ikke findes rimeligt at undtage dem. Den vurdering foretages af politiet.

- Imens jeg så skulle gøre det, ville jeg helt sikkert tænke på, om mine afdøde bedsteforældre, der var modstandsfolk, og som jeg ser op til, mon vender sig i graven, i tanken om, hvem jeg er kommet til at ligne.

- Jeg tager tit ting fra folk - fordi det er ulovligt, eller stjålet fra andre eller det bliver brugt til at skade andre, men jeg tager aldrig tøjet af folk eller roder dem i munden for at tage deres egen ring, skriver politibetjenten.

Politiforbundets formand, Claus Oxfeldt, oplyser, at han ikke ønsker at kommentere politibetjent Jacob Nielsens Facebook-opslag eller regeringens forslag.

Ritzau har forsøgt at kontakte Jacob Nielsen for uddybende kommentarer.

I sidste uge nåede regeringens forslag også nogle af verdens største medier, da blandt andet avisen Washington Post omtalte forslaget.

/ritzau/
via Listen To News