Politikere vrede over læk
Regeringspartierne Venstre og De Konservative er fortørnede over, at en rapport om familie- og forbrugerminister Lars Barfoeds (K) rolle i fødevareskandalen er blevet lækket til pressen.

En fuldstændig uacceptabel lækage. De Konservatives politiske ordfører Pia Christmas-Møller lægger ikke fingrene imellem i sin kritik af Rigsrevision og dens håndtering af rapporten om hendes partifælle familie- og forbrugerminister Lars Barfoeds rolle i de mange sager om fordærvede fødevarer og svigtende kontrol af fødevareindustrien.

»En fuldstændig uacceptabel lækage til dele af pressen og oppositionen af Rigsrevisionens rapport vedrørende fødevarekontrollen bliver i disse timer misbrugt til at give et direkte forkert billede af forholdene og udviklingen på fødevareområdet under familie- og forbrugerminister Lars Barfoeds ansvarsperiode,« siger Pia Christmas-Møller.

Også Venstres forbrugerpolitiske ordfører, Inger Støjberg, er vred over lækagen. Hun mener, at Rigsrevisionen er blevet et politisk instrument spændt for oppositionens vogn. Rigsrevisionens rapport offentliggøres klokken ni. Ifølge TV2 giver rigsrevisorerne Lars Barfoed en stor del af skylden for de mange kødskandaler og den mangefulde kontrol.