Politikere vil spule demonstranter
Men politiet afviser selv magtmidler i form af masser af vand. Til gengæld er politiet glade for helikopteren fra TV2 News.

De Konservative og Dansk Folkeparti vil have vandkanoner på gaden, så politiet næste gang kan spule demonstranter væk. Det skriver gratisavisen dato.

»Man sagtens forestille sig, at det kunne blive nødvendigt, og der er ingen tvivl om, at det ville være anvendeligt. I forhold til for eksempel at bruge tjenestepistol, så er det et forholdsvis uskadeligt magtmiddel, som effektivt kunne sprede mængden og slukke de brande, der bliver tændt,« siger Dansk Folkepartis retsordfører, Peter Skaarup.

Han bakkes op af sin konservative kollega Tom Behnke.

Men politiet er helst fri for overhovedet at have muligheden, og vicerigspolitichef Erik Justesen er skeptisk. I hvert fald indtil videre.

»Det har været oppe og vende, om man skal bruge vandkanoner. Men vi mente ikke, at det var et egnet magtmiddel, og det er stort set stadig vores opfattelse. Men man skal selvfølgelig ikke udelukke, at man på sigt kan komme i en situation, hvor det kan være egnet,« siger han til avisen.

Samtidig skriver Berlingske Tidende, at politiet kiggede med, da TV2 News fløj rundt og filmede urolighederne ved Ungdomshuset.

»Det er ganske godt at have et øje i det høje. Helikopteren kan være med til at give et overblik, og jeg vil ikke afvise, at vi på et tidspunkt vil bede om en retskendelse for at få TV2 til at udlevere råbåndene fra helikopteren,« siger vicepolitiinspektør Flemming Steen Munch til Berlingske Tidende.

Det sidste afviser TV2 dog.