Politikere vil have fædre på barsel
Århus Kommune sætter nu ind med en kampagne for at få kommunalt ansatte mænd til at tage barselsorlov. Initiativet skal komme både mænd, kvinder og børn til gode.

En hagesmæk med påskriften »Min far holder barsel« skal være med til at lokke mænd væk fra arbejdspladsen og hjem til puslebord, vælling og bøvseture. Hagesmækken er et konkret initiativ, der følger op på de seneste ugers massive politiske udmeldinger om Århus som landets førende kommune på ligestillingsområdet.

»Hagesmækken er selvfølgelig mest ment som en lille sjov ting, men sagen som sådan er skam seriøs nok. Vi ser gerne, at Århus lægger sig i front, når det handler om ligestilling, og i den forbindelse er barselsorlov til mænd et vigtigt element,« siger Susan Arac, der er byrådsmedlem for Socialdemokratiet og formand for kommunens ligestillingsudvalg.

Hun har sammen med borgmester Nicolai Wammen (S) udarbejdet en pjece til mandlige ansatte i kommunen for at gøre opmærksom på muligheden for at tage barselsorlov.
»For det første er det vigtigt for både barnet og faderen, at de får et tæt forhold til hinanden, og samtidig kan det jo få den sideeffekt, at nogle mænd vil få rettet op misforståelsen om, at kvinder bare går derhjemme og hygger med det lille barn. For det andet er det vigtigt at gøre mændene opmærksomme på, at muligheden faktisk eksisterer,« siger Susan Arac, der gerne så, at alle fædre tog orlov.