Politikere raser over afpresning
Flere politikere finder det helt uhørt, at værtshuse og forretninger på Nørrebro plages af afpressere.

Brosten smidt mod ruderne på et værtshus, der ikke ville betale beskyttelsespenge til en bande afpressere på Nørrebro i København, får flere politikere til råbe op.

Værtshuset er ikke det eneste, der plages af afpressere, og det er rystende, lyder det.

- Det er helt vildt, at små forretningsdrivende skal finde sig i, at kriminelle prøver på at true dem til forskellige ting og håber, de kan leve højt på, at forretningerne ikke tør anmelde det, siger formand for Retsudvalget Karina Lorentzen (SF).

Hun glæder sig over, at der nu er nogen, som tager bladet fra munden, så politiet og offentligheden får kendskab til, at det foregår.

- Jeg har nok hørt historier om, at det foregår, men desværre har mange ikke lyst til at stå direkte frem, siger hun.

Venstre mener, der skal sættes hårdt ind overfor de mafialignende afpresningsforsøg, som angiveligt er udbredt på Nørrebro.

- Nørrebro er Danmark, ikke Syditalien. Det er rystende, at den slags foregår, og det skal bremses i opløbet, ellers bliver det meget svært at komme til livs senere hen, skriver retsordfører Karsten Lauritzen (V).

Karina Lorentzen opfordrer alle, som ved noget, om at stå frem og bidrage til opklaring af sagen.

- Det her er først og fremmest en politisag, men det er klart, at hvis der mangler indlysende politiske redskaber, så må vi diskutere det, siger hun.

Hun vil ikke afvise, at det bør undersøges nærmere, hvor mange, der oplever det afpresningen, og hun er helt sikker på, at det vil blive diskuteret i retsudvalget.

/ritzau/