Politikere klar til at finde et nyt hus til Ungdomshusets brugere
Ungdomshuset ? SF og Det Radikale Venstres udmelding om at finde konkrete tilbud på et nyt hus til Ungdomshusets brugere vækker glæde flere steder

Det lugter næsten af fredelig forsoning. SF og Det Radikale Venstre i Københavns Borgerrepræsentation er gået på husjagt. De meldte i går ud, at de vil finde et konkret tilbud om et nyt hus til brugerne af Ungdomshuset på Jagtvejen for at sikre en fredelig løsning. »Som jeg ser det, er situationen låst fast. De unge skal mere på banen, og ind-til nu er der kun kommet vage tilkendegivelser om, hvorvidt de er interesserede i et nyt hus. Derfor skal der foreligge konkrete tilbud om huse, som de unge kan tage stilling til,« siger Ninna Thomsen (SF).De to partier imødekommer ønsket fra Fonden Jagtvej 69 om at få kommunen på banen. Partierne er dermed indstillet på dialog med de unge og med Fonden Jagtvej 69 om at finde et nyt hus.»Vi vil se på, hvordan private eller offentlige ejendomme kan rumme Ungdomshusets aktiviteter,« siger Ninna Thomsen.Det initiativ bliver modtaget med glæde i Fonden Jagtvej 69, hvor kontaktperson Lulla Forchammer ser meget positivt på udspillet:»Hvis der kommer et konkret tilbud om et nyt hus, tror jeg, at der er lydhørhed blandt de unge. Men kommunen skal være på banen med en driftsaftale,« siger hun og håber, at Socialdemokraterne ligeledes bakker op om forslaget.Indtil videre vil SF og Det Radikale Venstre bede kommunens embedsmænd om at undersøge mulighederne for et nyt hus.

Glade naboer

Også blandt naboerne til Ungdomshuset vækker de politiske udmeldinger begejstring.»Vi har gennem de seneste uger arbejdet for at få en politisk løsning på spørgsmålet om Ungdomshuset. Det ser ud til, at der nu er kommet et gennembrud, og det er vi meget glade for,« siger Asger Jakobsen, talsmand for Naboerne på Nørrebro. Han tilføjer, at han ikke kan forestille sig, at Socialdemokraterne vil stille sig på bagben over for SF og De Radikales forslag.Det gør til gengæld Venstre-borgmester Martin Geertsen, der i går sagde til Politiken.dk, at han ikke vil være med til at hjælpe de unge. De må bagerst i køen i forhold til de mennesker, der fredeligt henvender sig for at få et hus eller et driftstilskud, mener Martin Geertsen.Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Københavns overborgmester, Ritt Bjerregaard (S), som er på juleferie.