Politiker i praktik hos Ældre Sagen: ”Det kan give mig noget perspektiv”
Anne Katrine Olsen (S) bytter byrådet ud for en dag som frivillig hos Ældresagen. (Foto: Tommy/Scanpix Ritzau)
13 byrådspolitikere i Svendborg trækker i arbejdstøjet og skifter byrådssalen ud, når de for en periode skal være frivillige i forskellige sociale foreninger.

I Svendborg går 13 byrådspolitikere i praktik i forskellige sociale foreninger i perioden mellem den 17. og den 29. september. Det gør de som optakt til den store landsdækkende frivillighedsdag, Frivillig Fredag, den 28. september, skriver Fyns Amts Avis.

Politikerne, der normalt sidder og fordeler pengene ud til de frivillige sociale foreninger, skal nu selv ud og opleve, hvordan det er at arbejde som frivillig.

Ifølge Anne Katrine Olsen (S), der selv har valgt at være frivillig hos Ældre Sagen Svendborg Gudme, er det vigtigt at anerkende det store arbejde, frivillige gør i foreningerne. Hun synes især, at Ældre Sagen gør et vigtigt stykke arbejde.

- Jeg har valgt Ældre Sagen, fordi jeg selv er ung og synes, det er spændende det arbejde, der bliver gjort - især hos de ældre. Det er så vigtigt, at der er frivillige sådan nogle steder, siger hun og fortsætter:

- Vi oplever desværre, at der er rigtig mange ældre, der sidder og er ensomme både på plejehjem, men også i deres egne hjem, og det er et stort problem. Og det er noget af det, Ældre Sagen tager fat i og kæmper for at gøre op med, siger Anne Katrine Olsen.

Praktikperioden byder på møder med foreningernes bestyrelser og frivillige, men politikerne skal også være en del af det praktiske arbejde med madlavning og som besøgsvenner.

Daglig leder af Frivilligcenter Sydfyn, Susanne Juhl Passke, forklarer i en pressemeddelelse, at forløbet skal styrke kendskabet og samarbejdet mellem kommunen og de frivillige i foreningerne.

- En dag i foreningen skal give praktikanten et mere indgående kendskab til foreningsarbejdets betydning for brugernes livskvalitet og et indblik i, hvordan man som frivillig medborger oplever det at være engageret i vores lokalsamfund gennem foreningsarbejdet, siger Susanne Juhl Paaske i pressemeddelelsen.

Anne Katrine Olsen tror bestemt, at der noget at hente fra praktikdagen, og masser af erfaring, hun kan tage med sig hjem. Der er nemlig noget helt specielt ved det arbejde, frivillige bidrager med i de sociale foreninger.

- Det kan helt klart give mig noget perspektiv i mit eget arbejde. Frivillige brænder bare for deres arbejde på en helt anden måde. De kan bidrage med noget andet, end de ansatte kan, siger Anne Katrine Olsen.

Disse politikere skal i praktik

Borgmester Bo Hansen (S): Blomstercafeen

Hanne Klit (S): Nefos, Alkorådet, Gældsrådgivningen, Hjerneskadeforeningen

Palle Fischer (K): Alkorådet, Medborgercaféen (fællesspisning)

Morten S. Petersen (løsg.): Medborgercaféen, Kreativ Café

Karl Magnus Bidstrup (AL): Kontakt mellem Mennesker - Frivilligcenter Sydfyn

Pia Dam (S): Kontakt mellem Mennesker - Frivilligcenter Sydfyn

Jens Erik Laulund Skotte (EL): Kontakt mellem Mennesker - Frivilligcenter Sydfyn

Mette Kristensen (V): Hospice Sydfyn

Anne Katrine Olsen (S): Ældresagen Svendborg Gudme

Susanne Gustenhoff (EL): Dansk Flygtningehjælp

Hanne Ringgaard Møller (R): Dansk Flygtningehjælp, Bedre Psykiatri

Niels Chr. Nielsen (S): Bedre Psykiatri

Jesper Kiel (EL) afventer en praktikforening.

Kilde: Fyns Amts Avis

UDVID

via Listen To News