Politiker og mor til fire: Jeg lytter til min krop
Jeg tror på den gode gamle læresætning: Alt med måde, siger Karen Ellemann. Nils Meilvang / Scanpix
At få sin nattesøvn og at lytte til kroppen hver dag, er noget, V-politikeren Karen Ellemann går op i.

Karen Ellemann er en travl kvinde. Hun sidder i Folketinget for Venstre, er gift og mor til to børn på 15 og 16 år og to bonusbørn på 18 og 19 år, og så løber hun, vinterbader og træner med hulahopring og kettlebells hjemme.

Anne-Sofie Espersen skal ikke have børn med sin kæreste. Læs hvorfor på Søndag.dk.

Men selvom hun har travlt, prioriterer hun sin nattesøvn, fordi hun ved, hvor vigtig den er, og så lytter hun til sin krop. Efter Karen Ellemann for 12 år siden gik ned med stress, lytter hun faktisk til den hver dag.

- Jeg er jo 45 år, og jeg kan læse, at alle mulige kloge forskere siger, at der ikke sker ændringer af stofskiftet, alene fordi man bliver ældre. Her kan jeg så blot konstatere på min egen krop, at jeg lige pludselig godt kan mærke, at jeg skal til at være lidt mere forsigtig med kalorierne. Jeg kan også bare kigge på kvinderne i min familie, både på min mors og fars side, og se, at nej, vi kan ikke blive ved med bare at spise, som da vi var yngre, forklarer V-politikeren til ugebladet SØNDAGs tillæg SUND og fortsætter:

Susanne Bier er verdens dårligste husmor. Læs, hvorfor hun synes det, på Søndag.dk.

- Derfor øver jeg mig også – og jeg siger udtrykkeligt: Øver mig – i at lytte til mine egne signaler. Hallo, er jeg egentlig sulten? Er jeg mæt nu? Og: Er jeg træt, og er det i virkeligheden, fordi jeg mangler søvn, jeg spiser nu?

En almindelig frikadelle, tak!

Karen Ellemann forsøger at leve sundt og lader sig også gerne inspirere af forskellige kostretninger og restaurantbesøg. Men indimellem bliver det sunde alligevel lidt for meget for de store børn.

-  Jeg prøver hele tiden at lokke bønner og linser og lignende ind i maden, altså sunde ting, som jeg ved, er gode og mættende proteinkilder. Børnene kan godt blive lidt trætte af, at jeg altid lige kan rive en squash ned i frikadellefarsen, og de siger også nogle gange: ’Mor, kan vi ikke bare få en almindelig frikadelle?’ Og jo, det kan vi også, siger hun.

Hvis hun skal give et råd om sundhed og livskvalitet, bliver det følgende:

Jeg tror på den gode gamle læresætning: Alt med måde. Vi er pokkerme så kloge i vores samfund i dag omkring sundhed, men al den viden stresser mig ikke, den inspirerer mig tværtimod og får mig tit til at tænke: Hov, det er spændende det dér.

Af redaktionen, SØNDAG, Aller media