Politiformand: Statsadvokaten sløser
Statsadvokatens sløseri i sag om forfejlet anholdelse, fordi flere centrale betjente aldrig er blevet afhørt.

Flere betjente, der var med under den forfejlede terroraktion under klimatopmødet i 2009, har aldrig talt med statsadvokaten.

Og det er noget nær en skandale, mener formanden for Københavns Politiforening, Claus Oxfeldt. Statsadvokaten har nemlig efter flere års arbejde lukket sagen, uden at finde frem til de betjente der i timevis kørte rundt med uskyldig anholdte.

- Bare de sidste 12 timer er jeg blevet kontaktet af flere kolleger, som var med omkring anholdelsen og transporten, som aldrig er blevet afhørt. Og de har endda givet sig tilkende, siger Claus Oxfeldt til Ritzau.

På grund af en simpel navneforveksling slog politiet kløerne i den forkerte person - en uskyldig flyttemand i en varevogn, som blev iført hvid heldragt og plastikstrips og kørt rundt i Københavns gader i timevis.

Politiet troede, at han var en international eftersøgt topterrorist og anholdt fire andre personer ved samme aktion - tre andre flyttemænd og en 65-årig kvinde.

De anholdte, som hævder at være blevet udsat for en hårdhændet behandling af politiet, klagede senere over sagen. Men statsadvokaten kan ikke opklare, hvilke betjente, der sad med bag i salatfadet.

- Det virker, som en meget mangelfuld og sløset undersøgelse, siger Claus Oxfeldt, der mener, at nedlæggelse af sagen kaster dårligt lys og den danske politistyrke, fordi folk mistænker politiet for at dække over hinanden.

Politiformanden har nu en klar opfordring til statsadvokat for København og Bornholm, Lise-Lotte Nilas.

- Tag nu fat i de politifolk, som har givet sig tilkende, og få klarlagt, hvem der har været til stede ved den her politiaktion. Det er ikke så svært, siger Claus Oxfeldt.

Københavns Politi har fundet frem til dem, der kørte transportvognen, samt dem, der stod for anholdelserne og de efterfølgende ransagninger Der er dog midlertidigt klaget over dem, der sad bagi transportvognen sammen med de anholdte.

/ritzau/