Politifolk vil gerne forrest i boligkøen
Politiet siger ja tak til at komme nemt til en ny bolig i fx Tingbjerg. Foto: Colourbox
Nyt initiativ i Københavns Kommune kan afhjælpe manglen på billige boliger og skabe ro i udsatte boligområder.

Politibetjente kan sagtens bo dør om dør med belastede familier i udsatte kvarterer.

Sådan lyder det fra Politiforbundets formand Peter Ibsen, efter Socialministeriet har givet grønt lys til, at københavnske politifolk forsøgsvis kan komme forrest i køen til almene boliger.

"Når nu, man har lavet det her tiltag, så synes jeg, det er ganske udmærket. Det har jo det formål, at man gerne vil have andre typer beboere ind i de her byggerier, så det har jeg det fint med," siger han til Newspaq.

Projektet tilgodeser også andre faggrupper som f.eks. parkeringsvagter, pædagoger og folk i social- og sundhedssektoren.

Københavns teknik- og miljøborgmester, Ayfer Baykal (SF), siger til Politiken, at politifolkene er med til at skabe tryghed og ro.

"Når folk kommer hjem fra arbejde i uniform, giver det tryghed i området," siger hun til politiken.dk.

Selvom politibetjente, ambulancefolk, brandfolk og sikkerhedsvagter har oplevet hærværk og truende adfærd i belastede områder som Mjølnerparken og Tingbjerg i København i løbet af de seneste år, så frygter Peter Ibsen ikke for betjentenes sikkerhed, hvis de takker ja til tilbuddet.

"Der vil være en risiko, men det er jo også sådan, at hvis man rejser til og fra tjeneste i sin uniform, så kan man altså også risikere at blive chikaneret i toget. Men jeg tror, at hvis der kommer tilpas mange i de her beboelser i forhold til dem, som traditionelt bor de her steder, så skal det nok gå," siger Peter Ibsen.

Samtidig vil tilbuddet betyde, at flere politifolk får råd til at bo i København.

"Det løser nogle af de boligproblemer, som også politifolk har. På grund af økonomien er mange i dag nødt til at bosætte sig langt væk fra Storkøbenhavn," siger han.