Politiet ville ikke i slåskamp
For at undgå slåskampe med unge demonstranter trak politiet sig fra det besatte hus på Dortheavej. Ejerne har anmeldt de unge til politiet.

»Vi trak os fra stedet, fordi vi ikke skulle i slåskamp med de unge lørdag aften og efterfølgende nat,« siger Flemming Steen Munch, presseansvarlig i Københavns Politi. Sådan forklarer han den overraskende drejning, husbesættelsen på Dortheavej lørdag eftermiddag tog.

Beslutningen om en tilbagetrækning, blev truffet øverst i politiets rækker - angiveligt har beslutningen været helt oppe på politidirektør Hanne Beck-Hansens bord.

Lørdag aften anmeldte ejerne af bygningen, De Forenede Ejendomsselskaber, besættelsen til politiet. Ifølge politiken.dk skal bygningen ombygges til ejerlejligheder, og derfor er det utænkeligt, at de unge kan overtage bygningen.

Ejendomsselskabet vil have politiet til at fjerne de unge så hurtigt som muligt. Men det sker hverken lørdag aften eller i løbet af søndagen.

»Vi tager det helt roligt. Vi har haft masser af husbesættelser før. Det skal planlægges, for vi skal se tegninger af huset, før vi kan rykke ind,« siger Flemming Steen Munch til DNY.

Så mens politiet kigger på tegninger, fortsætter de unge med at bære møbler ind i hastigt tempo.