Politiet: Vanvittigt, at vi skal risikere livet for at gå på arbejde

Arbejdsliv
Hos politiet oplever de, at respekten for deres arbejde er blevet dårligere. Derfor er formand for Politiforbundet Claus Oxfeldt glad for udsigten til den nye ’respektpakke’. (Foto: Foto: Erik Refner/Arkiv/Scanpix)

Hos politiet hilser man den nye justitsminister Søren Pinds (V) forslag om en ’respektpakke’ velkommen og håber på, at det kan skabe bedre arbejdsforhold.

Der blev kastet både molotovcocktails og kanonslag mod politiet natten til søndag, hvor demonstranter hærgede Nørrebro i København efter en gadefest.

Angrebet, der blandt andet gik udover politiet, har fået justitsminister Søren Pind (V) til at bebude, at der til efteråret vil komme en ’respektpakke’. Den skal være med til at afhjælpe en manglende respekt for embedsmænd, der udfører deres arbejde.

En sådan pakke er tiltrængt, mener formand for Politiforbundet Claus Oxfeldt.

- Det er klart, at når man oplever, at folk er klar til at smide molotovcocktails og alt muligt andet i hovederne på os, bare fordi  vi udfører vores arbejde, så er der et kæmpe behov for sådan en pakke. Der skal gøres noget for at komme den manglende respekt til livs, så vi vil gerne i dialog med justitsministeren om det her, siger han til Avisen.dk.

Markant ringere respekt for politiets arbejde

Politiformanden oplever, at respekten for politiet er blevet markant mindre de seneste år.

Det betyder, at danske politifolk i dag er udsat for langt mere chikane, hvilket er et problem for både politifolkene og deres familier, siger han.

Det kommer særligt til udtryk ved, at folk i dag er mere ligeglade med politiet, og at det at ramme politibetjente med vold eller chikane for nogle er blevet et mål i sig selv, fortæller politiformanden.

Foreløbigt har han dog ikke et bud på, hvad den nye lovgivning skal indeholde for at forbedre politiets arbejdsvilkår. Men at der skal gøres noget, er han sikker på.

- Det er jo vanvid, at vi har et politi, der skal risikere livet for at gå på arbejde. Der er brug for respekt, hvis vi skal kunne passe vores arbejde uden at risikere liv og lemmer.

Net-chikane er et problem for mange

Politibetjente er ikke den eneste gruppe offentligt ansatte, der oplever chikane og manglende respekt for deres arbejde.

Det siger Klaus Matthiesen, der er overenskomstchef i hovedorganisationen FTF, hvor Politiforbundet er medlem.

- Mange offentligt ansatte oplever desværre omfattende chikane ikke mindst på nettet, hvor de bliver lagt for had, udelukkende fordi de passer deres arbejde, siger han.

Netop problemerne med digital chikane fik i foråret FTF til at rejse et forslag for justitsministerens forgænger, Mette Frederiksen (S). Forslaget gik på at sikre offentligt ansatte bedre beskyttelse over for trusler på Internettet og sociale medier.

Avisen.dk har tidligere skrevet om, hvordan offentligt ansatte bliver udstillet på nettet på hjemmesiden Det Sorte Register.

Det er blandt andet socialrådgivere, sygeplejersker og lærere, der ligesom politiet er berørt af stigende chikane, oplyser Klaus Matthiesen.

Nyheder

Ryanair-boss:

Muslimske mænd er

den største risiko