Politiet trækker sig fra besat hus
Et hus er blevet besat i på Dortheavej i Københavns Nordvest-kvarter efter en dag med en fredelig demonstration for Ungdomshuset.

Læs også:
Unge her besat nyt hus

Besættelsen af huset på Dortheavej har taget en overraskende drejning. Politiet har tilsyneladende valgt at lade de unge blive i det ny-besatte hus på Dortheavej i Københavns Nordvest-kvarter. Og meget tyder på, at de ikke bliver smidt ud i løbet af aftenen og natten, men får lov til at holde fest.

Huset blev besat efter en fredelig demonstration, da 40-50 nåede ind i huset, inden politiet fik stoppet de unge. Politiet måtte bruge tåregas for at holde mængden tilbage, indtil forstærkningerne kom. Mindst en blev anholdt.

Ved 16-tiden rykkede politiet talstærkt frem og dannede en jernring om huset for at undgå, at flere unge kom ind i huset. Men en time efter valgte politiet altså at trække sig helt, og nu er der kun en enkelt politibil tilbage.

De unge myldrer ind i huset og ifølge DNY’s reportere på stedet, er der cirka 200 unge, der er på vej ind i huset.

Da politiet trak sig tilbage, blev der råbt højt: »Der er indgang gennem kælderen,« og vedkommende fortsatte i en sejrstale:

»Vi mister det hus, vi havde. Men nu har vi fucking to,« lød det blandt til store klapsalver.

Det er usikkert, om motivet med besættelsen er en simpel happening eller om de unge vil kræve, at den faldefærdige bygning bliver til Ungdomshuset 2.