Politiet tager pas fra tre potentielle Syrien-krigere
Østjyllands Politi har frataget tre personer deres pas, da de formodes at ville tage til Syrein for at kæmpe
Østjyllands Politi har taget passet fra tre mennesker, som frygtes at ville tage til udlandet for at deltage i en væbnet konflikt.
Østjyllands Politi har taget passet fra tre mennesker, som frygtes at ville tage til udlandet for at deltage i en væbnet konflikt. Foto: Colourbox/free

Tre personer har i august fået inddraget deres pas af Østjylland Politi på baggrund af en mistanke om, at de havde planer om at rejse til Syrien for at kæmpe.

Det skriver Østjyllands Politi i en pressemeddelelse fredag.

Frygten var, at de i Syrien ville deltage i aktiviteter, der har tilknytning til Islamisk Stat eller en lignende organisation.

Det drejer sig om to myndige og en umyndig person, der alle er danske statsborgere.

- Der forelægger ikke umiddelbart oplysninger om, at de tre personer tidligere har været udrejst til konfliktområder, lyder det fra politiet.

Mistanken er opstået på baggrund af oplysninger, som Østjyllands Politi har fået "udefra".

Ingen af de tre personer må rejse ud af landet, før der er gået et år.

Dermed er det nu i alt fem personer, der har fået inddraget deres pas, så de ikke kan tage til for eksempel Syrien for at gå i krig.

Første gang, politiet tog passet fra en person, var 16. marts - cirka to uger efter, at det blev muligt for politiet at gribe ind på den måde.

1. marts trådte den lov i kraft, som giver mulighed for at gribe ind over for personer, der mistænkes for at have til hensigt at rejse til Syrien eller Irak for at deltage i væbnede konflikter.

Siden har også Midt- og Vestsjællands Politi taget passet fra en person.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.