Politiet stopper ecstasy for 335 millioner
De store mængder af PMK-glydidate svarer til ikke mindre end 13.400.000 ecstasypiller. Foto: www.colourbox.com
Københavns Politi optrævler en international narkoring. To mænd er sigtet for at smugle ingredienser til millioner af ecstasypiller.

To mænd sidder nu sigtet i Danmark for indsmugling af et stof, der svarer til 13.400.000 estasypiller.

I går blev en eftersøgt 33-årig mand anholdt i et lejet hus på Fyn og sigtet for sin rolle i et narkonetværk af hidtil uset omfang i Danmark.

"Vi har før set, at man har importeret stoffer fra udlandet. Men vi har aldrig set de her mængder før," siger Steffen Thaaning Steffensen, sektionsleder i OC, den nystiftede sammenlægning af det uniformerede politi, bandeenheden og narkoafdelingen under Københavns Politi.

I marts blev en 38-åring anholdt i Københavns Lufthavn Kastrup, hvor han kvitterede for modtagelsen af 800 kilo af stoffet PMK-glycidate fra Kina, der skulle transporteres til Holland.

Sammen med den 33-årig mand er den 38-årige sigtet at have modtaget otte forsendelser - i alt 2.721 kilo af ecstasystoffet og sendt det til et narkolaboratium i Holland, som er blevet stormet af hollandsk politi.

De store mængder af PMK-glydidate svarer til ikke mindre end 13.400.000 ecstasypiller.

Og ganget med en gadepris på 25 kroner for en ectasypille er der tale om narko for 335 millioner kroner.

"Vi får at vide, at de bliver solgt for 25 kroner på gaden i København. Men de her mange piller ville formentlig ryge ud i hele Europa," siger Steffen Thaaning Steffensen.

Lederen af Københavns Politis nye OC-afdeling vil ikke afvise, at der kommer flere anholdelser i sagen.