Politiet spildte millioner på forkert udstyr
Over de seneste syv år har politiet fået over en halv milliard kroner til nyt it-udstyr. Alligevel fungerer systemerne elendigt. Vi havde en vanvittig strategi, erkender Rigspolitiet

Danske betjente kunne have haft langt bedre udstyr og løst langt flere opgaver.

Men politiet og skiftende politikere brugt pengene på it-udstyr, der allerede nu er dybt forældet og ubrugeligt. Som for eksempel når betjente i Glostrup stadig bruger skrivemaskine, når de skriver navnet på en anholdt, de har taget et billede af.

Men faktisk har politiet over de seneste syv år fået 596 millioner kroner til nyt udstyr, viser en gennemgang af de politiforligene fra 2000-2006. Og der burde være penge nok, siger Erik Bonnerup, formand for det såkaldte Visionsudvalg, der for godt et år siden lavede en rapport med anbefalinger til

»Fremtidens politi«.
»Indtil nu har politiet ikke været hæmmet af manglende bevillinger. Det handler om at udnytte pengene og prioritere de penge, man har fået,« siger han.

Bonnerup peger på, at politiet ofte har brugt penge på at lappe gamle systemer i stedet for at investere i nye, og at det er nødvendigt, at politiet nu investerer penge i nye systemer - i stedet for at vente i årevis på den helt rigtige løsning.

»De har fået betydelige bevillinger til ny teknologi, og hvis det skulle vise sig ikke at være nok, så må de lave en plan, hvor de forklarer, hvor meget de kan spare på drift ved at modernisere, så de kan få pengene en gang for alle. For som det ser ud nu, er det uholdbart« siger han.