Politiet skød ni ved Empire State Building
Det var politiet, der ramte ni personer, da der lørdag udbrød ildkamp ved midt i New York.

De ni personer, der fredag blev ramt af skud ved Empire State Building midt i New York, er alle blevet såret af politiets patroner.

Det oplyser byens politichef, Raymond Kelly.

- Det viser sig, at alle ni sårede blev ramt enten af fragmenter eller af patroner, som blev affyret af politiet, siger han.

De første meldinger gik ellers på, at de sårede var blevet ramt af den drabsmand, som åbnede ild mod politiet foran den ikoniske skyskraber.

Jeffrey Johnson blev jagtet af politiet, da han havde slået en tidligere kollega ihjel i frustration over at være blevet fyret fra sit job i et dametøjsfirma.

Den 58-årige Johnson blev fyret fra firmaet Hazan Imports sidste år, og fredag morgen mødte han så op på sin gamle arbejdsplads.

Her kom han i skænderi med virksomhedens salgschef, den 41-årige Steven Ercolino, som han endte med at skyde tre gange i hovedet.

Da politiet forsøgte at anholde Jeffrey Johnson skød han mod politiet, som måtte gribe til våben. Skyderiet fik fatale konsekvenser for Johnson, mens også en forbipasserende kvinde blev dræbt.

Tre af de sårede fra skyderiet er fortsat indlagt, men deres tilstand er stabil, oplyser politiet.

Det er anden gang på kort tid, at politiet ender med at dræbe en kriminel på åben gade i New York.

Den 11. august blev en mand bevæbnet med en kniv dræbt på den ligeledes centrale Time Square, da han modsatte sig anholdelse.

/ritzau/AFP