Politiet sigter fire personer i terrorsag fra Paris

Fransk politi har fængslet fire personer, der sættes i forbindelse med terrorhandlinger for to uger siden.
Fire mennesker mistede livet under gidseltagningen ved et jødisk supermarked i Paris for snart to uger siden.
Fire mennesker mistede livet under gidseltagningen ved et jødisk supermarked i Paris for snart to uger siden. Foto: Francois Mori/AP

To uger efter at blodige terrorangreb ramte den franske hovedstad, Paris, sigter fransk politi fire mænd for at have hjulpet en af gerningsmændene ved angrebene, oplyser anklagemyndigheden ifølge AFP.

Anklageren i Paris, Francois Molins, siger, at de fire personer mistænkes for at medvirke til terror.

Mændene menes at have ydet "logistisk støtte" til Amedy Coulibaly, der stod bag drabet på en kvindelig politibetjent og gidseltagningen ved et jødisk supermarked, hvor fire mennesker mistede livet.

Mændene er i alderen 22 til 28 år. Tre af dem mistænkes for at have købt "udstyr" til Amedy Coulibaly, som han brugte ved angrebene for 14 dage siden.

Ifølge Francois Molins skal tre af de fire sigtede personer tidligere være dømt for kriminalitet. Mindst én af dem har mødt Coulibaly i fængslet.

Det har tidligere været fremme, at Coulibaly har mødt den yngste af de to Kouachi-brødre, der stod bag angrebet mod det franske satiremagasin Charlie Hebdo, i fængslet.

De fire personer er blevet fængslet indtil videre.

Natten til fredag i sidste uge anholdt fransk politi 12 personer, der blev afhørt i forbindelse med terrorhandlingerne i Paris. Avisen Le Monde skrev dengang, at de anholdte var ni mænd og tre kvinder.

Anklagemyndigheden oplyser, at den stadig leder efter flere mulige medskyldige. Specielt i udlandet, hvor de franske myndigheder samarbejder med deres kolleger i Tyrkiet, Spanien og Belgien.

Derudover arbejder de franske myndigheder på at finde ud af, hvem der har lavet en video med Amedy Coulibaly, som er redigeret og offentliggjort efter hans død.

I videoen tager Coulibaly skylden for drabet på den kvindelige politibetjent, og han siger, at han "koordinerede" sine handlinger med Kouachi-brødrene.

/ritzau/AFP

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.