Politiet: Ro i Gellerup efter anholdelser
Varetægtsfængslilngen af en 19-årig mand fra Gellerup, der er sigtet for ildspåsættelse i Gellerup, udløber i dag. Politiet vil sandsynligvis forsøge at få fængslingen forlænget.

Læs også: Sociale viceværter skal styrke Gellerupparken ved Århus

Før jul anholdt politiet syv unge fra Gellerup, som blev sigtet for en række af de påsatte brande, der de seneste tre måneder har hærget Gellerupparken.

Med den aktion kom antallet af anholdte op på 11, og selvom kun to sidder varetægtsfængslet i øjeblikket, så har anholdelserne ifølge vicepolitiinspektør ved Århus Politi Jørn Andersen været med til at skabe mere ro i området.

»Der har været nogle brande over jul og nytår, men vi er også vant til, at der sker forskellige ting på det tidspunkt. Selvom der stadig er enkelte brande, så er det ikke det massive antal, vi så i tiden op til jul, og de helt uantagelige kælderbrande, som prægede billedet, er vi kommet væk fra. Det er jeg meget tilfreds med,« siger Jørn Andersen.

Han tror imidlertid ikke, at politiet med de 11 anholdelser har fået fat i alle brandstifterne.

»Vi har fået fat i nogle, men har jo ikke sigtet dem for alle brandene. Alligevel kan vi konstatere, at vi har fået stoppet brandene, og det kan vi kun være glade for. Det skyldes også et flot samarbejde med de sociale myndigheder og de lokale foreninger i området,« siger han.

Fængsling udløber

To af de syv unge, der blev anholdt før jul, blev senere varetægtsfængslet, og i dag udløber fængslingen for den ene, en 19-årig mand.

Ifølge vicepolitiinspektør Jørn Andersen vil politiet dog med meget stor sandsynlighed begære varetægtsfængslingen forlænget, så den løber yderligere to uger, som det også er tilfældet for den anden fængslede, en 17-årig mand.

»Det er vores opfattelse, at den 19-åriges andel i brandene er af en karakter, som gør, at han skal forblive varetægtsfængslet. Samtidig er det et udtryk for, at vores efterforskning ikke er tilendebragt. Vi vil gerne have ham siddende lidt længere tid, så vi får et større overblik,« siger Jørn Andersen.

Med de syv, der blev anholdt før jul, har politiet i alt sigtet 11 unge for brandene. Flere er under den kriminelle lavalder og kan derfor ikke fængsles, mens resten er blevet løsladt, fordi politiet mener, at de spiller en mindre rolle i brandene. Indtil videre har efterforskningen ikke fået politiet til at skride til yderligere anholdelser, men der kan ifølge Jørn Andersen meget vel være flere på vej.

»Jeg vil ikke afvise, at der kommer flere anholdelser, og det håber jeg da også, at der gør,« siger vicepoliti-inspektøren.