Politiet parat til konflikt i Østerild
Politiet varsler nu konflikt, hvis ikke aktivisterne i Østerild Klitplantage blander sig uden om Naturstyrelsens arbejde. Foto: Cathrine Ertmann / POLFOTO
Skovrydningen i Østerild bliver en realitet, uanset om aktivisterne er der, siger politiet.

Indtil videre har aktivisterne, som forsøger at afværge skovrydningen i Østerild Klitplantage, vundet hver eneste konfrontation med Naturstyrelsen. Skovarbejderne er nemlig ikke kommet i gang.

Men nu er politiet kommet skovarbejderne til undsætning, og vicepolitiinspektør Ralf Hove Larsen garanterer, at skovrydningen vil blive gennemført.

I første omgang håber han, at konflikten kan afværges med dialog, men han er også parat til at møde hårdt med hårdt..

"Vi forsøger med så lidt dramatik som muligt - så få folk som muligt - at få åbnet dørene, fordi, når det bliver gennemført på et tidspunkt, så vil vi hellere starte med plan A end plan B," fortæller han til Newspaq.

Plan A er at få aktivisterne væk blandt andet via dialog, hvilket ikke er lykkedes ind til videre. Hvad plan B indeholder, vil Ralf Hove Larsen ikke røbe.

"Plan B er bare en plan, der kan gennemføre det her. Det er noget med, at man bruger meget større styrker og tænker på alle mulige og umulige situationer, og så skal det bare køre," siger han til Newspaq.

Politiet forsøger for øjeblikket at opstille en afskæring ved maskinerne og håber, at aktivisterne vil respektere den. Hvis der er en enkelt eller to mand, der overskrider den, vil de blive fjernet, men hvis der er tale om flere, bliver politiet nødt til at skifte strategi.

"Det afhænger helt af, hvad det er for et scenarie, vi står over for, for det er nogle helt andre ressourcer, der skal i brug, hvis situationen udvikler sig."