Politiet: På bar bund i busulykke
Det står hen i det uvisse, hvorfor en personbil kollidererede med en bus tirsdag, hvilket fik bussen til at ryge fire meter ned ad en skrænt. Foto: Jens Dresling / POLFOTO
Vi finder måske aldrig ud af, hvorfor en bilist kørte direkte ind i børnehave-bus, melder Nordsjællands Politi.

Hvorfor manden bag ratten af en sort personbil tirsdag kørte frontalt ind i en bus med 40 børnehavebørn, bliver muligvis aldrig opklaret.

Lige nu står politiet på bar bund i sagen, fortæller vicepolitiinspektør Henrik Hattel fra Nordsjællands Politi.

"Vi har kunnet konstatere, at færdselsuheldet i hvert fald er sket langt over i buschaufførernes vognbane. Det vil sige, at den modkørende mini cooper, som det var, af uforklarlige årsager kørte langt over i bussens bane - og det har vi ingen forklaring på," siger han til Newspaq.

De tekniske undersøgelser har dermed frikendt buschaufføren for skyld i ulykken, hvor den 59-årige bilist blev dræbt på stedet.

Men årsagen til, at bilisten nåede så langt over i den anden vejbane, frygter politiet kan forblive et mysterium.

"Det er spørgsmålet, om vi finder en forklaring? Vi har nogle vidner, der siger, at det ligner bestemt ikke nogen overhaling eller et forsøg på det. Bilen kører langsomt over i den anden bane i en blød bue," forklarer vicepolitiinspektøren.

Om et par dage skal der foretages ligsyn, og i den forbindelse vil politiet begære en obduktion i det tilfælde, at man kan komme tættere på en forklaring.

"Men det er meget usikkert, om den obduktion kommer nærmere på, hvorfor bilen trak over i den modsatte bane," siger Henrik Hattel, som understreger at det kunne politiet godt have en formodning om, at den ikke gør.

Politiets undersøgelser viser, at der ingen indikationer er på, at den 58-årige billist hverken fysisk eller mentalt var i en risikogruppe.

"Så det kan godt for ende med, at det her bliver noget, vi aldrig få ren forklaring på," melder vicepolitiinspektøren.

Alle 40 børnehavebørn, pædagoger og buschauffør slipper fra ulykken uden varige mén.