Politiet: Mor lod mænd voldtage datter på færge
Til april skal Retten i Hjørring behandle en sag mod en mor, som er tiltalt for at lade flere forskellige mænd voldtage sin datter. En 51-årig mand er tiltalt for to voldtægter. Foto: Jan Bjerre Lauridsen, Ritzau/Free
Tidligere er pigens mor og stedfar blevet idømt henholdsvis otte og syv års fængsel for seksuelle overgreb.

En mor lod ifølge politiet flere forskellige ukendte mænd voldtage sin datter på Ærø-færgen.

Voldtægterne skal have fundet sted fra 2011 til 2014, og moren er blevet tiltalt for at have medvirket til overgrebene. Det oplyser Nordjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Desuden er en 51-årig mand tiltalt for at have voldtaget pigen to gange på en færge til Norge og Sverige. De to voldtægter skal have fundet sted mellem 2012 og 2014, da pigen var mellem syv og ni år gammel.

Sagen skal for Retten i Hjørring i april. Tiltalen kommer, efter at pigens mor og stedfar er blevet idømt henholdsvis otte og syv års fængsel for grove seksuelle overgreb mod pigen.

Den 53-årige stedfar blev dømt for mindst tre voldtægter af pigen, mens moren blev dømt for at medvirke til voldtægterne.

Desuden fik flere ukendte mænd lov til at begå overgreb mod pigen. Moren blev også dømt for at have ladet en ukendt mand have samleje med en anden datter.

Overgrebene stoppede, da pigen blev tvangsfjernet, fordi myndighederne mente, at hjemmet var præget af en usund alkoholkultur. Det var pigen selv, der fortalte om overgrebene til sin plejemor.

Både moren og stedfaren nægtede sig skyldige, men blev dømt i både byretten og landsretten.

/ritzau/